فرصتهای تازه پیش روی کشور بعد از توافق هستهای چیست؟
با پیشرفت روز افزون علم و فناوری و اختراعات و ابداعات متنوع بشری و صنعتی شدن جوامع ، بشر توانست در طی سالهای اخیر به انرژی بسیار عظیم و قوی هسته ای از دل ذرات کوچک اتمهای نوترون و پروتون دست یابد که قدرت بسیار بیشتری نسبت به سایر انرژیهای دیگر دارد.
انرژی اتمی پس از اینکه در کشورهای آمریکا و شوروی سابق به صورت انحصاری درآمد و این کشورها را به ابر قدرت که جهان را در بین خود تقسیم کرده بودند، مبدل کرد بسیاری از سیاستمداران و دانشمندان کشورهای دیگرا را بر آن داشت تا با کشف و دستیابی به این انرژی عظیم بتوانند خود را از مدار دو قطبی بودن جهان رها کنند و هر کدام قدرت انرژی هسته ای را در موارد مختلف صنعتی ، پزشکی ، علمی و... در انحصار بگیرند تا با از رده خارج شدن کم کم سوخت فسیلی در آینده دچار مشکل نشوند.
با پیشرفت روز افزون علم و فناوری و اختراعات و ابداعات متنوع بشری و صنعتی شدن جوامع ، بشر توانست در طی سالهای اخیر به انرژی بسیار عظیم و قوی هسته ای از دل ذرات کوچک اتمهای نوترون و پروتون دست یابد که قدرت بسیار بیشتری نسبت به سایر انرژیهای دیگر دارد.
انرژی اتمی پس از اینکه در کشورهای آمریکا و شوروی سابق به صورت انحصاری درآمد و این کشورها را به ابر قدرت که جهان را در بین خود تقسیم کرده بودند، مبدل کرد بسیاری از سیاستمداران و دانشمندان کشورهای دیگرا را بر آن داشت تا با کشف و دستیابی به این انرژی عظیم بتوانند خود را از مدار دو قطبی بودن جهان رها کنند و هر کدام قدرت انرژی هسته ای را در موارد مختلف صنعتی ، پزشکی ، علمی و... در انحصار بگیرند تا با از رده خارج شدن کم کم سوخت فسیلی در آینده دچار مشکل نشوند.
این اقدام و فعالیتهای شبانه روزی باعث شود تا روز به روز بر شمار کشورهای هسته ای در دنیا اضافه شود و جهان از حالت دو قطبی خارج شود.
کشورهای مختلف دنیا نظیر فرانسه ، آلمان ، انگلیس، هندوستان ، چین و... به جرگه کشورهای داری انرژی هسته ای پیوستند و به گونهای این انرژی هستهای جایگاه خود را در میان حکومتهای مختلف پیدا کرد که اکنون بسیاری از کشورهای کوچک جهان از جمله کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس نظیر امارات متحده عربی نیز خواستار بدست آوردن قدرت هستهای
است تا بتواند به نوعی با کمک این انرژی توازن منفی منطقهای را نظیر دیگر کشورها برای حفظ ثبات و ادامه حیات خود بدست آورد
اکنون سران کشور امارات متحده عربی با رایزینهای مختلفی درصدد به دست آوردن دانش و علم انرژی هستهای هستند و با کشورهای مختلفی از جمله آمریکا و ژاپن نیز در این راستا قرار -دادهایی منعقد کرده اند.
انرژی هسته ای اکنون به یک ضرورت برای کشورهای مختلف دنیا مبدل شده تا بتوانند با دستیابی به فناوریهای مختلف آن در عرصه رقابت جهانی باقی بمانند و به گونه ای از هزینههای هنگفتی که در نبود این انرژی باید به کشورهای دارای آن پردات شود، جلوگیری کنند.
انرژی هسته ای صلح آمیز از برای مقاصد توسعه و در خدمت بشر بکار گرفته شود دارای فوید زیادی است که ضرورت دستیابی به آن را دو چندان میکند.
آنچه که امروزه ترس و واهمه از دستیابی به انرژی هسته ای را در بین کشورهای مختلف ایجاد کرده کاربرد غیر انسانی و سلاحهای اتمی است که به نوعی نسل بشر را دچار مشکل میکند از این رو بهتر است قبل از کسب هر علم راه درست استفاده کردن و صلح آمیز بودن و بی خطر بودن آن انرژی برای امنیت ملی و جهانی را در نظر گرفت.
با امید روزی که همه ملتها و کشورها در کنار هم با صلح و صفا و در توسعه و پیشرفت بسر برند.
مزیتهای انرژی هستهای بر سایر انرژی ها
بر خلاف آنچه که رسانههای گروهی در مورد خطرات مربوط به حوادث راکتورها و دفن پسماندهای پرتوزا مطرح میکند از نظر آماری مرگ ناشی ازخطرات تکنولوژی هستهای از 1 درصد مرگهای ناشی از سوختن زغال سنگ جهت تولید برق کمتر است. در سرتاسر جهان تعداد نیروگاههای هستهای فعال بیش از 419 میباشد که قادر به تولید بیش از 322 هزار مگاوات توان الکتریکی هستند. بالای 70 درصد این نیروگاهها در کشور فرانسه و بالای 20 درصد آنها در کشور آمریکا قرار دارد.
نیروگاههای هسته ای حدود 17 درصد برق را تأمین می کنند برخی
کشورها برای تولید نیروی الکتریکی خود، وابستگی بیشتری به انرژی هسته ای
دارند. براساس آمار آژانس انرژی اتمی، 75 درصد برق کشور فرانسه در
نیروگاههای هسته ای تولید می شود و در ایالات متحده، نیروگاههای هسته ای 15
درصد برق را تأمین می کنند. بیش از چهارصد نیروگاه هسته ای در سراسر دنیا
وجود دارد که بیش از یکصد عدد آنها در ایالات متحده واقع شده است. یک
نیروگاه هسته ای بسیار شبیه به یک نیروگاه سوخت فسیلی تولید کننده انرژی
الکتریکی است و تنها تفاوتی که دارد، منبع گرمایی تولید بخار است. این
وظیفه در نیروگاه هسته ای برعهده رآکتور هسته ای است.
امارات متحده عربی نام کشوری عربی است در جنوب غربی قاره آسیا و در شرق شبهجزیره عربستان، در خاورمیانه و در بخش جنوبی خلیج فارس واقع شدهاست. براساس اطلاعات موجود در ۵۱ ـ ۵ ,۲۶ طول شرقی، و در ۲۲ ـ ۵ ,۲۶ درجه عرض شمالی از نصفالنهار مبدأ واقع شدهاست. مساحت امارات متحده عربی به غیر از مساحت جزیرههای تابعه در حدود ۷۷۷۰۰ کیلومتر مربع میباشد.امارات
با ریشه هایی که در [فرهنگ] اسلامی دارد، روابط قوی ی با سایر جهان عرب و
جهان اسلام برقرار کرده است. دولت امارات عمدتا از طریق بنیاد فرهنگی
ابوظبی، در صدد حفظ شکل های سنتی هنر و فرهنگ است. هر چند، تغییرات چشمگیری
در زندگی اجتماعی صورت گرفته است، نگرش به زنان تغییر کرده است و ورزش های
جدیدی در کنار شتر سواری سنتی کم کم رایج می شوند، همچون ورزش گلف، بیابان
کهن دوبی و مسابقات گلف ابوظبی و گران ترین مسابقه ی اسب دوانی جهان، جام
جهانی دوبی، که هر سال در ماه مارس برگزار می شود. [۱] در امارات، بر خلاف
کشور همسایه اش عربستان، که سعی بر جلوگیری از رواج دین های دیگر دارد.
کلیساهای بسیاری وجود دارد. به دلیل اینکه بسیاری از آسیایی ها، امارات را
به عنوان وطن دوم خود پذیرفته اند، رستوران ها و مراکز فرهنگی آسیایی
بسیاری در این کشور وجود دارد. همچنین تعداد کمی مرکز و مدرسه ی اروپایی
نیز وجود دارد.
پایتخت : ابوظبی ،جمعیت :2/2 میلیون نفر،جمعیت خارجی : بیش
از 80 درصد جمعیت امارات متحده عربی از اتباع خارجی تشکیل شده است ، با این
وجود فقط حدود 6 درصد از جمعیت را اتباع غربی تشکیل می دهند. اغلب اتباع
خارجی از آسیا و دیگر کشورهای عربی هستند.
مساحت : 83600 کیلومتر
مربع ( 32280 مایل مربع ) ،امارات متحده عربی از هفت شیخ نشین تشکیل شده
است که عبارتند از: ابوظبی ، دوبی ، شارجه ، راس الخیمه ، فیجیره ، ام
القوین و عجمان . این کشورشامل حدود 200 جزیره است . ابوظبی بزرگترین شیخ
نشین است و پس از آن دوبی مقام دوم را دارد.
بخش اعظم این سرزمین از صحرا تشکیل شده است و گاهی واحه هایی
در آن یافت می شود : با این وجود دو رشته کوه نیز در این کشور وجود دارد.
سواحل این کشور، که اکثر جمعیت در آن ساکنند ، عمدتا پوشیده از نمکزار است .
ثبات سیاسی : بسیار خوب . در سال 1971 انگلیسی ها از این منطقه
خارج شدند و شش شیخ نشین ، دولت فدرال امارات متحده عربی را تشکیل دادند.
راس الخیمه یک سال پس از آن به عنوان شیخ نشین هفتم به بقیه پیوست . امارات
متحده عربی عضو فعال سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب است و ارتقا صلح یکی
از اهداف اصلی این کشور محسوب میشود.به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران به
نقل از بلومبرگ، مقامات دولتی ژاپن اعلام کردند: کشور ژاپن که سومین تولید
کننده انرژی هسته ای در دنیاست، می تواند با ارائه خدمات به توسعه چارچوب
های قانونی و آموزش انرژی هسته ای به کارگران امارات متحده عربی کمک کند.
بر اساس این گزارش، نماینده ای از طرف "محمد الحمادی"، رئیس شرکت انرژی هسته ای امارات، برای دیدار یک هفته ای خود با مقامات رسمی دولت ژاپن و گفتگو در مورد حوزه های همکاری وارد ژاپن شد.
"یوزورو ایزاوا"، تحلیلگر مؤسسه اقتصاد انرژی و بزرگترین شورای پژوهش انرژی ژاپن گفت: کشور ژاپن در زمینه انرژی هسته ای، بعد از کشورهایی از جمله فرانسه فن آوری سطح بالایی را در خصوص رآکتورهای هسته ای در اختیار دارد که امارات متحده عربی نیز خواستار آن است.
ایزاوا افزود: پیش بینی می شود امارات متحده عربی بتواند به فن آوری ژاپنی دسترسی پیدا کند.گفتنی است، ژاپن چهارمین کشوری است که پس از فرانسه، ایالات متحده آمریکا و انگلیس، قراردادهایی را در زمینه انرژی هسته ای با امارات متحده عربی به امضاء می رساند و این در حالی است که ژاپن بزرگترین خریدار نفت امارات متحده عربی بوده و سال گذشته از این کشور 368 ملیون بشکه نفت وارد کرده است.
بنا به این گزارش، دولت "جرج بوش" توافقنامه هسته ای با امارات متحده عربی را بعنوان نمونه ای جلوه می دهد که چگونه می توان انرژی هسته ای را بطور مسالمت آمیز و بدون تهدید گسترش سلاح هسته ای توسعه داد.این در حالی است که "باراک اوباما" رئیس جمهور منتخب آمریکا تا کنون به طور علنی چیزی در رابطه با این معامله نگفته است.به گفته این نشریه، دولت بوش برنامه ریزی می کرد که این سند با امارات متحده عربی را در ماه نوامبر به امضاء برساند اما امارات به علت مواضع نامشخص اوباما و امکان مواجهه با واکنش منفی کنگره آمریکا تصمیم گرفت که این روند را به آینده موکول کند.
این روزنامه در ادامه می افزاید: سند شامل چندین شرط است، از جمله این که دولت آتی آمریکا باید اطمینان حاصل کند که امارات متحده عربی تمامی تدابیر لازم برای مسدود سازی جریان مالی و کانال عرضه فناوری های نظامی به ایران را در پیش گرفته است.به نوشته این نشریه، دولت بوش روی توافقنامه های مشابهی با عربستان سعودی، اردن و بحرین نیز کار می کند.گفتنی است، امارات متحده عربی یکی از بزرگترین دارندگان ذخایر منابع سوختی در جهان است اما مقامات این کشور اعلام می کنند که حتی برای تامین نیاز فزاینده کشور به برق ناتوانند.
امارات عربی متحده امروز وعده داد "با امضای قرارداد همکاری هسته ای غیر نظامی با آمریکا در منامه " الگوی خوبی" در زمینه استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای برای خاورمیانه باشد".
به گزارش واحد مرکزی خبر شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان
وزیر امور خارجه امارات عربی متحده در مراسم امضای قرارداد که پیش از نشست
کشورهای عربی و آمریکا در منامه انجام شد به "کندولیزا رایس" وزیر امور
خارجهآمریکا گفت: "قصد امارات عربی متحده این است که الگوی خوبی برای
منطقه باشد".
"رایس" با تاکید بر این که امارات عربی متحده می تواند
چنین نقشی ایفا کند افزود: "امارات عربی متحده شریکی بسیار مسئولیت پذیر
است".
امارات عربی متحده اعلام کرد برنامه هسته ای این کشور در
شفافیت کامل دنبال خواهد شد. این کشور انجام فعالیت غنی سازی در خاک خود
را رد کرد.
فرانسه نیز در جریان سفر "نیکلا سارکوزی" رئیس جمهور
فرانسه به امارات در ماه ژانویه قرارداد همکاری در زمینه انرژی هسته ای غیر
نظامی با امارات عربی متحده امضا
کرد.
نتیجه گیری :
انرژی هسته ای به دلیل اهمیتی که اکنون در تمام جهان با توجه به اتمام سوخت فسیلی و نیاز بشر در آینده نه چندان دور دارد به همین دلیل دستیابی به آن به یک رقابت در بین کشورهای مختلف جهان مبدل شده است از این رو بسیاری از کشورهای مختلف بخصوص کشورهایی که دارای مولفه های ضعیف قدرت هستند برای موازنه قدرت با سایر کشورها سعی دارند به هر طریق ممکن به این انرژی دسترسی پیدا کنند.
کشور امارات متحده عربی نیز برای عقب نماندن از سایر کشورهای عربی سعی دارد تا با کمک آمریکا، آلمان و فرانسه هر چه سریعتر به فن اوری انرژی هسته ای دست یابد.
با امید به اینکه کشورهای مختلف جهان فارغ از هرگونه رقابت تسلیحاتی با انئیشه صلح جهانی و رفاه حال بشر در کنار هم زندگی کنند.
عالی.